CUTI DAH HABIS


Sepanjang bulan Disember tidak banyak aktiviti meng”update” dapat dilakukan. Ini disebabkan masalah pihak Telekom menyambungkan semula talian telefon dan internet ke rumah baru. Kelalaian penulis membaca kemungkinan yang akan berlaku menyebabkan kesalahan ini  seolah-olah dicampakkan kepada oranglain. Pihak Telekom sebenarnya sedaya-upaya menyelesaikan masalah ini dengan berhemah sehingga tempoh yang dijanjikan telah dapat dikotakan lebih awal. Syabas diucapkan kepada pihak Telekom serta para petugas yang komited. Penulis sentiasa tenang  menghadapi masalah ini. Mula sekarang keadaan telah pulih.

Untuk menutup tirai 2009, geng baru bercadang hendak bergabung dengan aktiviti anjuran KayuhBeb. Dengan muka tak malu kami belasah aja, kalau mereka tak bagi kita orang balik.

Pembukaan tahun 2010, geng baru bercadang berkayuh pada 01/01/2010 (Jumaat) . Kayuhan keseluruhan mengambil masa lebihkurang tiga (3) jam, melintasi jalanraya persekutuan, negeri , mukim dan kampung.

Laluan cadangan :

1.K.Selangor-Kg Kuantan-Bkt Rotan-Ijok-Parit Mahang-Bukit Hijau-Simpang Tiga-Jeram-Sasaran-Assam Jawa-K.Selangor.

atau

2.K.Selangor-Ujung Permatang-Bkt Belimbing-Raja Musa-Kg Makmur-Unisel-Batang Berjuntai-Kg Kuantan-K.Selangor.

Tempat / Berkumpul : Stadium Kuala Selangor / 07.30 am

Mula Berkayuh : 07.45 am

Profil Geografi : Tanah Pamah (Rata & Landai) / Jalan Tarmac. Amat sesuai untuk MTB , RB,TB atau “basikal tua”.

Kepada para pembasikal sekitar daerah Kuala Selangor dan Sabak Bernam serta yang lain-lain, sudikanlah bersama kami. Kayuhan seperti ini amat jarang berlaku, anda akan disambut kehairan oleh kalangan penduduk setempat.

Di penghujung tahun 2009 ini, berakhirlah cuti yang panjang  maka aktiviti berkayuh terhad pada waktu petang/malam atau hujung minggu. Minggu depan akan bermula dengan azam baru tetapi lama kemejadiannya.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: