Kayuhan Sawah Padi Bersama CIMB Group


Penulis mendapat jemputan berkayuh bersama kakitangan CIMB Group. Acara berkayuh ini telah di adakan pada 12/07/2009 (Ahad) bertempat di Homestay Sg Sireh, Tanjung Karang, Selangor. Mereka diketuai dan dikoordinati oleh En.Azman (Manciooc) dan beberapa orang sukarelawan, jumlah keseluruhan peserta ialah 45 orang. Kecuali penulis, mereka menginap di beberapa rumah keluarga angkat di sekitar Kg Sg Sireh sejak 11/07/2009. Pelbagai acara sampingan telah diadakan seperti melawat bendang, pertunjukan kebudayaan, melihat kelip-kelip, melawat Bukit Malawati dan acara kemuncaknya berbasikal sekitar kampung. Para pembasikal berhenti rehat di beberapa lokasi homestay untuk melihat lebih dekat kegiatan harian para petani. Mereka dijamu dengan minuman air kelapa.

Taklimat sebelum berkayuh

Taklimat sebelum berkayuh

Pemeriksaan basikal

Pemeriksaan basikal

Basikal Tua

Basikal Tua

Taklimat lagi

Taklimat lagi

Berkayuh sepanjang Ban Kanal

Berkayuh sepanjang Ban Kanal

Berhenti rehat

Berhenti rehat, yang baju biru Puan Permaisuri

Tampi sampai Ketuk Ketampi

Tampi sampai Ketuk Ketampi

Demo tukar tiub basikal

Demo tukar tiub basikal

Makan nasi ambeng

Makan nasi ambeng

Banyak lagi foto sila lihat di sini

Walau macam manapun jutaan terima kasih kepada Sdr Manciocc kerana jemputan itu dan semua peserta CIMB Group yang baik hati lagi peramah.

1 Komen (+add yours?)

  1. arif
    Ogo 24, 2009 @ 14:14:59

    Ada yg cari kunci GB gak ? hub saya arif 081266072928 http://jualsepedansperpakonthel.blogspot.com/.
    Saya juga menjual berbagai macam sepeda dan aksesoris.lowrider raleigh chooper,humber,hercules,cyrus,batavus,raleigh dan masih banyak lagi.ada juga sadel merk: vasad holland,lepper,brook,gazelle dll.lampu bosch.atau bisa juga lihat gambar lainya di facebook saya ( lihat di koleksi foto ) ; aryb8282@usa.com

%d bloggers like this: