KLMH 2009 Bandar Tasik Puteri


Telah di adakan di Ladang Tuan Mee, Bandar Tasik Puteri pada 05 April 2009. Laluan yang mencabar ketahanan fizikal dan mental. Disertai oleh pengayuh basikal daripada seluruh negara termasuk peserta dari luar negara. Kayuhan bermula jam 10.00 pagi dan tamat pada jam 1.30 tengahari, terdiri daripada dua (2) laluan alternatif iaitu laluan pendek dan laluan panjang.

Peserta mendaftarkan diri

Peserta mendaftarkan diri

ARB Krew

ARB Krew

Sekawan daripada Bukit Beruntung

Sekawan daripada Bukit Beruntung

Wanita Besi

Wanita Besi

Memulakan laluan

Memulakan laluan

Di antara peserta dikalangan gadis pingitan

Di antara peserta dikalangan gadis pingitan

Menuju destinasi

Menuju destinasi

Menuruni bukit

Menuruni bukit

Tunggu giliran mendaki bukit

Tunggu giliran mendaki bukit

Di antara peserta luar negara

Di antara peserta luar negara

Menuruni cenuram

Menuruni cenuram

Peserta dari Perancis terdiri daripada 4 beranak

Berhenti rehat

Untuk melihat dan memuaturun foto-foto dengan percuma silakan ke  http://en.netlog.com/ijass/photo/setid=270403 .

————————————————————————————-

Kayuhan akan datang :  UPSI MTB CHALLENGE 2009

5 Komen (+add yours?)

  1. mykyocera
    Apr 09, 2009 @ 11:52:54

    Pehhh..satu TRANFORMASI telah berlaku🙂 Cikgu Ijas dah x main basikal tua lagie ke? kalau basikal tua boleh join aktiviti macam nie mesti diorang semua terkezutt kan🙂

  2. mie
    Apr 09, 2009 @ 13:13:27

    bang mintak email address…nak mintak gambo..sy x boleh download dr link kat atas tu.

    terima kasih…

  3. ijass
    Apr 09, 2009 @ 15:10:51

    Sdr mykyocera, bukan sekadar transformasi tetapi kepelbagaian aktiviti. Basikal tua tetap dikayuh setiap hari dari rumah ke pejabat, basikal MTB/RB disertai secara berkumpulan setiap minggu. Basikal tua setakat ini cuma status solo sahaja.
    Nak join, jomlah.

  4. ijass
    Apr 09, 2009 @ 15:22:02

    Sdr Mie, kena pakai pelayar mozilla firefox versi terkini. Kliks foto dikehendaki, sebelum foto muncul sepenuhnya klik mouse sebelah kanan, klik “Save Image As “, lalu biarkan foto turun sepenuhnya, baru simpan kat folder. Kalau tak muncul arahan itu, ulang dari mula sekali lagi. Jika muaturun foto kecil saiz 80×80 sahaja…….jadi kaedah di atas di gunakan untuk muaturun foto saiz sebenarnya. Cubalah…..kalau tak berjaya juga lampirkan foto kecil (foto tak ada nombor) ke emel saya ijas_02@yahoo.com.
    Terima kasih.

  5. mykyocera
    Apr 09, 2009 @ 17:20:52

    Insyaallah satu hari nanti pasti… saya pun akan beralih-arah…tapi setakat hari nie basikal tua masih tetap dihatiku. Kalau semua kayuh MTB saper lah pulak nak kayuh basikal tua? Kita bagi-bagilah hobi nie…ada yg baru dan ada yg lama…apa yang penting BEKERJASAMA🙂

%d bloggers like this: