BASIKAL JENAMA LB


Basikal yang dipaparkan ini dari sumber pemiliknya berjenama LB. Tidak dapat dipastikan samada jenama basikal ini memang wujud ataupun ubahsuai daripada basikal lain. Emblem LB (singkatan Low Brothers) tersemat pada bahagian framenya, manakala hubnya jenama SA. 

About these ads

11 Komen (+add yours?)

  1. sepedagaek
    Nov 06, 2008 @ 12:16:15

    Hitam-hitam sepeda ontel, biar hitam banyak yang koleksi….

  2. Zulfahri
    Nov 11, 2008 @ 21:18:45

    Sepedanya bagus, sekali. Kabel yang melingkar di batan sepeda untuk apa itu ya ?? apa kebel untuk lampu ??

  3. ijass
    Nov 12, 2008 @ 16:36:10

    Kabel itu adalah wayar penyambung (connecting wire) untuk lampu (dinamo). Kebiasaannya sepeda di Malaysia, dinamo lampu dipasang di bagian belakang. terima kasih

  4. sepedagaek
    Nov 19, 2008 @ 11:53:30

    bel nya di amplas dikit bang, agar kilat.

  5. ijass
    Nov 19, 2008 @ 12:00:30

    Sepeda ini masih milik oranglain, tidak mahu dilepas walaupun ditawarkan harga yang lumayan. Katanya basikal merks LB hanya satu saja di dunia…………Foto di atas adalah keadaan sepeda pada “real time”, belum diusik lagi.

  6. hardi
    Nov 25, 2008 @ 22:45:55

    menawarkan sebuah bel asli merk “Phillips”…
    tertarik hub email: soecingur@gmail.com

    salam ontel

  7. kstjb
    Nov 26, 2008 @ 16:29:51

    Terima kasih kerana memuatkan gambar kami sewaktu disiarkan dalam Johor Buzz. Tak sangka ada yang mengwar-warkannya. Kami sebenarnya baru saja mewujudkan laman Blogs untuk kumpulan kami, masih baru diujudkan laman Blogs tersebut. masih dalam proses up load aktiviti.
    Terima kasih sekali lagi.

  8. Kelab Speda Tua Johor Bahru
    Nov 26, 2008 @ 17:29:34

    Assalamualaikum.
    Salam perkenalan dari kami di Johor.
    Harap kita boleh menjadi sahabat dan juga pengemar speda tua.

  9. ijass
    Nov 26, 2008 @ 21:19:36

    Salam kembali untuk semua ahli KSTJB.

    Dapat juga akhirnya bersemuka-maya dengan peminat basikal tua dari Selatan tanahair. Meremang tengkuk tengok deretan sepeda warna merah tu.Teruskan usaha melestarikan warisan watan. Nampaknya bertambah meriah. Jumpa lagi.

  10. mykyocera
    Nov 28, 2008 @ 08:52:09

    Ahad nie ada acara kayuh basikal untuk kempen kesedaran AIDS anjuran Malaysian AIDS Foundation – World AIDS day celebration! bertempat di Berjaya Times Square, Route: Approx. 30km Tour of the Golden Triangle – Kuala Lumpur, Flag off: 7.30am SHARP! maklumat lanjut sila klik http://www.mac.org.my/ bersama kita memberikan sokongan.

  11. ijass
    Nov 29, 2008 @ 02:35:45

    Sdr Ikhwan,

    Rasanya tak dpt ikut sebab anak buah kahwin, lagi pun masih letih dan sakit kaki berkayuh malam tadi di Putra Jaya Critical Mass……….laluannya clear sejauh 20km…….seronok dan puas hati…..cuma saya seorang wakil tunggal dari basikal tua.

    Amacam kita pakat-pakat buat kayuhan di Putra Jaya macam diorang.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: